Hovedside - Julie - Fotoalbum - Portfolio - Legg meg til som venn

februar 2011

Sponset av Aunt Mabels

Studentbedriften vår Asteria har blitt sponset av Aunt Mabels, så på fredag dro jeg og Mari til MELLBAs fabrikk i Skien for å hente de 100 muffinsene vi var sponset med.
Om dere er på Telemarksmesterskapet i Porsgrunn den 16. Mars så kom innom standen vår og få muffins ;)

Var ikke så lett å finne frem fordi jeg trodde fabrikken lå et helt annet sted enn den gjorde, men med noen veibeskrivelser og verdens fineste sjåfør kom vi tilslutt frem.
En tur på senter og café før vi dro og hentet muffinseneÅ leve i nuet..

Man hører alltid at man skal leve for hverdagene, gjøre hver dag til en dag vært å huske og ikke bare glede seg til det man skal om noen dager, til helga, om en måned, til sommeren, i ferien eller til uka...

Men...

Når man går ute i kulda og fryser, er det jo umulig å ikke glede seg til sommeren og varmen.
Når man sitter i timen og holder på å sovne, er det jo umulig å ikke glede seg til man er ferdig.
Når man savner kjæresten sin, er det jo umulig å ikke glede seg til helga når du skal se han igjen.
Når man sklir på isen og faller,  er det jo umulig å ikke glede seg til det blir varmt og bart.

... Men egentlig er det deilig å glede seg. Å se frem til noe. Se for seg hvordan ting blir og lage historier inne i hode.

♥ Jeg gleder meg til sommeren når jeg kan hive på meg en kjole eller shorts og topp, når det er lyst og varmt, når jeg  kan jogge ute i den varme lufta selv om klokka er åtte på kvelden, når vi kan sitte ute å kjenne sola varme, til å ligge på stranda, til å bli brun...

♥ Jeg gleder meg til jeg skal kose meg en uke i Kypros med kjæresten min! Til vi skal være sammen bare oss en uke, til å se deg ligge ved siden av meg på stranda, til vi kan sitte sammen og se solnedgangen eller gå en koselig tur...

♥ Jeg gleder meg til jeg skal til Kreta med mamma og Eline! Bare kose oss i varmen, ha photoshoot på stranda, spise god gresk mat, se det nyoppussede hotellet...

♥ Jeg gleder meg til å dra til Tyrkia med bessa, mamma og Eline i påsken. Få sommeren litt på forskudd. Til å shoppe, til å se Eline bli omringet av forelskede tyrkere, til å kjenne varmen på kroppen igjen, til å ta fine bilder...

Så deilig det er å la fantasien løpe, drømme og glede seg!

Hva gleder du deg til?

Bloggdesign

Jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre fremover. Får mange koselig mailer og kommentarer om at dere ønsker jeg skal lage design. Noe jeg tar som et stort kompliment og setter utrolig stor pris på.
Problemet er rett og slett tidsmangel. Det er tidkrevende og til den prisen jeg har satt er det ikke lønnsomt.

Jeg ser også ofte folk som skriver at de synes det er teit at man skal ta betalt for å lage header eller design. De som skriver dette tror jeg ikke har satt seg inn i hva det krever å lage et bra bloggdesign.
Mange mailer frem og tilbake, bilder som skal redigeres, forslag som skal endres og kanskje igjennom enda en prosess med mailer frem og tilbake, for så å sette opp designet på bloggen.
Når jeg lager et design bruker jeg rundt 7-8 timer på et design, og jeg har solgt de for 120 kr. Fort regnet blir det ca. 16 kr timen, noe som sier seg selv at jeg ikke lenger har mulighet til.

Jeg er enten nødt til å sette opp prisen mye, eller så vurderer jeg heller å ha en konkurranse en gang i blant hvor man kan vinne design.

Hva tror dere? Høres konkurranse bra ut?
Synes du det er rart at man tar betalt for å lage design eller header?

Her er det nyeste designet jeg har laget:AURORAKLUBNEES.BLOGG.NO

Jeg synes det er utrolig gøy å lage design og setter utrolig stor pris på alle de koselige kommentarene deres.
Håper dere legger igjen en kommentar og sier hva dere mener og ønsker!

Tilbake

Nå har jeg hatt en lang pause fra bloggen. Har rett og slett ikke hatt tid. De siste to ukene har jeg ca. bodd på skolen. Kunstprosjekt og Studentbedrift samtidig krever mye jobbing, men vi har det også utrolig gøy!

Bilde mitt er nå ferdig og henger på veggen på skolen etter masse jobb.
Kanskje dere klarer å se hva det er nå?


Onsdag 16. Februar var i Porsgrunn på Studentbedrift samling. Var utrolig spennende og nervepirrende.
Vi startet dagen ved at alle bedriftene fikk prøvd seg i "two minutes to convince" hvor alle, ja ganske naturlig, fikk to minutter til å overbevise om at bedriften deres er noe å satse på.
Dette er samme opplegg som vi må igjennom på TM og eventuelt NM og EM, noe vi selvfølgelig satser mot, så det var utrolig bra å få prøvd seg.
Etterpå fikk vi tilbakemeldinger, foredrag om å holde bra presentasjoner, og tid til å forbedre presentasjonen før alle bedriftene skulle "i ilden" en gang til. Denne gangen for et større publikum og det skulle kåres en vinner.

Vi vant dessverre ikke denne runden. Men det var en utrolig lærerik dag, og vi fikk noen tilbakemeldinger som faktisk teller mer for oss. Nå skal vi stå på og jobbe masse fremover!

Ta gjerne en tur innom nettsiden vår: Asteriasb.com
Eller følg oss på FACEBOOK

I helga var jeg i Porsgrunn hos Jonathan. Var kjempekoselig! Tenkte jeg skulle vise dere noen nydelige bilder.Så utrolig søt han var som liten! (Noe han fortsatt er! Men han har vokst seg noe større og barskere!)

Denne uka har vi Studieuke, men blir ikke noe fri for oss. Vi har satt av hele uka til Asteria jobbing. Blir fantastisk å få en hel uke hvor vi kan fokusere kun på studentbedriften.

Nå er jeg ihvertfall tilbake, så følg med på bloggen fremover og si i fra om det er noe spesielt dere vil jeg skal skrive om!

Sneak peak kunstprosjekt

I dag har vært en lang dag. Først på skolen og jobbet med kunstprosjektet mitt, deretter  årsmøte på StuA og etterpå tilbake på skolen å jobbe videre med prosjektet. Var hjemme kl. halv ti. Heldigvis er det veldig koselig å sitte på skolen å jobbe mens vi hører på musikk og skravler. Etter møte kjøpte vi med oss mat og litt godt som vi tok med opp på skolen og koste oss med mens vi jobbet videre.Sneak peak:Klarer du å se hva det skal bli? Hva synes du?

Stresseuke

Dette blir en stressende uke! Kom hjem for bare litt siden, har vært på møte på StuA fra kl. 16 og planlagt årsmøte vi skal ha på onsdag. Utenom disse to møtene kommer jeg til å bo på skolen denne uken.
To kunstoppgaver med deadline på fredag, og i tillegg studentbedriften som vi har masse å jobbe med og fremføring på torsdag som skal være perfekt. Kjede meg får jeg i hvert fall ikke tid til.
Derfor er jeg usikker på hvor mye blogging som blir. Dere får følge med, kanskje det popper frem noen innlegg innimellom.Men fy som det snør ute! Legger med et litt varmere bilde jeg.

Snør det hos deg og?

God helg!

Håper dere har en fin helg! Nå er jeg hjemme hos familien igjen. Veldig koselig å se alle igjen, har ikke vært her siden jul.
I går var jeg hos pappa og i dag har vi vært en tur hos farmor og farfar. Fetteren min kom også innom med sin 4 uker gamle sønn. Bitteliten og utrolig skjønn!

 


Stolt oldefar...

Nå skal jeg slappe av resten av kvelden med min kjære mor og søster. Nå er det tid for MGP og Gullfisken.

 

Deilig med en rolig helg, for den kommende uka blir stressende, tre skoleoppgaver som må jobbes med og i tillegg styremøte og årsmøte på StuA. Gleder meg til helgen igjen for da får jeg besøk av verdens fineste kjæreste! <3

 

Hva gjør du denne helgen da?

Intervju

I dag har jeg og Signe vært nede på StuA og blitt intervjuet i forbindelse med en sak om student-kroene til Hit skolene. Om du bor i Telemark, Vestfold, Østfold eller Buskerud og abonnerer på lokalavisa får du følge med i mars, da vil bilaget ligge med. Blir spennende å se hvordan saken blir og ikke minst bildene!

Nå skal jeg snart gå bort til Signe, Mari og karoline. Vi skal en tur på Tuven også spise middag sammen etterpå.
I morgen går turen hjem. Har ikke vært hjemme siden jul så det blir koselig å se alle igjen!

Ha en fin kveld! Noen planer?

Photoshoptips: Sett fokus på rett punkt

Har du lagt merke til hvor viktig lyset er for at bildet skal bli fint?
Ofte kan man ha et veldig fint bilde, men ved å bruke lys til å sette fokus på et punkt blir bildet mye finere.

Bildet under tok jeg av Eline i Kreta i 2009. På bilde til venstre er det vanlig, og på bilde til høyre har jeg satt fokus på ansiktet og overkroppen hennes med lys.Ser du forskjellen? På bildet til høyre blir øynene dine dratt rett mot ansiktet, og hun har fått et mer intenst blikk.

Om du har lyst å se hvordan jeg gjorde dette kommer forklaringen her:
(ps. Jeg bruker CS3)

1. Først dupliserer du laget med bildet ditt (pc: ctrl+j, mac: eple+j), deretter velger FILTER RENDER LIGHTING EFFECTS

2.Da får du opp boksen under. Velg Light type: OMNI og deretter lager du ringen du får på forhåndsvisningsbildet så stor som du ønsker, og plasserer den der du vil lyset skal fokusere. Alle de valgene du har med properties osv trenger du ikke gjøre noe med, men det er bare og prøve og se hva du synes er fint. Og klikk ok når du er fornøyd

3.Velg VISKELÆRET (den som er litt uklar rundt kantene) i STOR STØRRELSE og LAV OPASITET. Deretter setter du viskelæret der du har valgt fokuspunktet ditt og klikker en gang. Dette er for å myke opp lyset litt. Det kan bli litt sterkt.4.
Til slutt setter du NED OPASITETEN PÅ LAGET til du synes resultatet ser naturlig ut. Vi ønsker ikke knallgult lys midt i bildet og grått rundt.Forstod du forklaringen? Var det et nyttig tips? Liker dere sånne tips?

Bare si i fra om det er noe annet dere vil jeg skal tipse om!

Nelly favoritter

Fantastisk mye fint på Nelly! Var ikke lett å plukke ut fordi de har så mye fint!

Kjoler:Og som veldig mange andre, min største svakhet innen mote; SKO!! <3
Hva er dine favoritter?

Carbiden

Etter skoen i dag tok Signe, Karoline, Viil og jeg en tur på Carbiden. Slappa av, spiste god mat, skravla og spilte TP. Koselig tur med gode venner!

Julie Husvær

20, Notodden

Hei! Jeg heter Julie Husvær, er 20 år og kommer fra Solbergelva like ved Drammen. For tiden bor jeg i Notodden hvor jeg studerer visuelle kunstfag og design. På bloggen min kan dere lese om mitt liv, men jeg blogger også mye om min interesse for mote, foto og webdesign /

. Har du noen spørsmål eller ønsker? Send en mail til: mail@juliehusvaer.com

bloglovin

B L O G G L I S T E N . N E T

Linker

Header/designhjelp

Jeg kan hjelpe deg med header eller design til bloggen din, men jeg har dessverre ikke muligheten til å lage dette helt gratis fordi det tar mye tid.

Priser: - Header (bilde eller flash) : 100 - 120 kr - Design med header, css og hjelp til å sette det opp : 100 – 150 kr

Se noen design jeg har laget her

Spørsmål eller bestilling send en mail til: mail@juliehusvaer.com

(Ps. Har du en godt besøkt blogg kan jeg lage design mot reklame)

Kategorier

Arkiv

hits